• Proudies
  • Posts
  • ☕️ Laatste week Abramović tentoonstelling in het Stedelijk

☕️ Laatste week Abramović tentoonstelling in het Stedelijk

Jullie hebben het vast allang voorbij zien komen in het nieuws: het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft een van de grootste Marina Abramović tentoonstellingen ooit op zaal. Deze week is de laatste week om deze bijzondere tentoonstelling vol met performance- en videokunst te bekijken. Wat moet je weten over Abramović? En wat maakt deze tentoonstelling en locatie zo bijzonder?

Goedemorgen.

Deze nieuwsbrief staat weer boordevol inspirerende cultuur-, reis- en gezondheidstips, een boekenreview en natuurlijk ons raadsel van de week!

Geniet ervan en een fijne week!👋

Proudies Redactie

HIGHLIGHT
Laatste week Abramović tentoonstelling in het Stedelijk

Jullie hebben het vast allang voorbij zien komen in het nieuws: het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft een van de grootste Marina Abramović tentoonstellingen ooit op zaal. Deze week is de laatste week om deze bijzondere tentoonstelling vol met performance- en videokunst te bekijken. Wat moet je weten over Abramović? En wat maakt deze tentoonstelling en locatie zo bijzonder?

REIZEN
De ruige schoonheid van de Aletsch Arena, Zwitserland

Frisse berglucht, majestueuze bergen, autovrije bergdorpen met traditionele houten huizen, een overvloed aan sportmogelijkheden en gastvrije bewoners. Dat is Aletsch Arena in een notendop. Dit gebied in het Zwitserse Wallis doet de harten van natuurliefhebbers sneller kloppen. En de Aletschgletsjer is de absolute climax. Kortom: het is bijzonder genieten op hoog niveau!

Lees hier verder >

PROUDIES ABONNEMENT
🙌 Proudies Abonnement

Ben je klaar om volop van het leven te genieten? Met het Proudies Abonnement krijg je het beste van cultuur, natuur, geschiedenis en nog veel meer. Krijg je exclusieve toegang tot promoties van onze partners, activiteiten zoals stadswandelingen, cursussen en een gezellige community.

Het abonnement is inclusief:

Toegang tot onze exclusieve evenementen op bijzondere locaties;
Krijg onbeperkt toegang tot onze cursussen zoals filosofie, schilderen, maar ook ChatGPT en schrijven;
Neem deel aan online workshops zoals "Herontdek jezelf" en "Balans en Gezondheid";
Krijg korting op onze activiteiten zoals culturele stadswandelingen;
Ontvang het Proudies pakket met exclusieve promoties van onze partners.

Start vandaag >

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
“Inspirerend en informatief; ontzettend fijne en zinvolle tijdsinvulling.”
- Karel

WERK
De zes lekkerste (stads)strandtenten voor deze zomer

De Nederlandse kust en binnenlandse stadsstranden bieden een overvloed aan geweldige strandtenten waar je kunt ontspannen, genieten van heerlijk eten en drinken, en volop kunt baden in zon. Voor deze zomer hebben we zes van de beste (stads)strandtenten op een rij gezet die je zeker niet wilt missen. Van luxe beachclubs aan de kust tot gezellige stadsstranden, er is voor ieder wat wils.

Lees hier verder >

PROUDIES ACADEMIE
Leer vogelgeluiden herkenen

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van vogels met onze cursus 'Vogelspotten met Vogelgeluiden'. Deze unieke cursus is ontworpen om zowel beginners als ervaren vogelaars de vaardigheden te leren die nodig zijn om vogels te identificeren aan de hand van hun uiterlijk én hun geluiden.

Vogelspotten is een lonende hobby die je dichter bij de natuur brengt en je observatievaardigheden aanscherpt. In deze cursus leer je de basis van het vogelspotten, waaronder hoe je vogels kunt vinden, observeren en identificeren.

Meer informatie >

WELZIJN
Een reflectie op Thoreau's concept van 'Levenskosten'

In zijn meesterwerk Walden introduceerde de 19e-eeuwse filosoof Henry David Thoreau het intrigerende concept van "levenskosten" – de hoeveelheid tijd, energie, gezondheid en mentaal welzijn die we opofferen om onze doelen en ambities te bereiken. Veel van ons streven onbewust naar het vergaren van zoveel mogelijk geld, het verzamelen van bezittingen, of het najagen van status in de vorm van diploma's, prijzen, promoties of roem. We zijn bereid om hiervoor te betalen met onze tijd en vaak met onze gezondheid of relaties.

Lees verder > 

LIFESTYLE
De beste longevity klinieken in de wereld

Er zijn twee zekerheden in het leven: de dood en belastingen. Toch, als je de juiste mensen en plaatsen kent, kun je misschien het onvermijdelijke uitstellen. Onze sterfelijkheid is de bron van veel diepgaande overpeinzingen en, als je de middelen en de bereidheid hebt, zijn er talloze spa's die niet helemaal onsterfelijkheid beloven — maar er niet ver vanaf liggen. Het in goede conditie houden van onze geest en ons lichaam is essentieel om te kunnen genieten van de gouden jaren van het leven; weten hoe je die staat kunt bereiken is de helft van de strijd.

Lees hier verder >

COLUMN
Dualiteit

De laatste tijd merk ik op dat mensen ongelooflijk veel in discussie raken over het geringste dat iemand zegt. Een vraag naar een ja of nee wordt steeds vaker beantwoord door een uitgebreid verhaal met overbodige uitleg. Of antwoorden die steeds meer uitgebreid worden met onderbouwingen waar je moe van wordt en waar de aandacht door verslapt.

Lees hier verder >

WAT WE DEZE WEEK LEZEN
"Tell Me Everything" van Elizabeth Strout

"Tell Me Everything" is de nieuwste roman van de Pulitzer Prize-winnende auteur Elizabeth Strout. In dit boek keert Strout terug naar het fictieve stadje Crosby, Maine, en brengt ze geliefde personages zoals Lucy Barton, Olive Kitteridge en Bob Burgess opnieuw tot leven. Het verhaal is doordrenkt met thema's van vriendschap, liefde, verlies en de zoektocht naar betekenis in het leven.

Lees hier verder >

PROUDIES ACTIVITEITEN
Schrijf je in voor onze zomer activiteiten!

Eindelijk, de zon laat zich weer zien! 🌞 Op zoek naar een leuke activiteit tijdens een zomerse dag? Bij Proudies hebben we al een aantal activiteiten opgelijnd. Van culturele wandelingen tot een tour door het Voedselbos 🌳 - er is voor ieder wat wils.

Wees er snel bij, want VOL=VOL! 🚀

🌳 Tour door het Voedselbos
Klik hier voor meer informatie
20% korting voor Proudies Abonnees

🚶🏻‍♀️Wandeling Joods Amsterdam
Klik hier voor meer informatie
Gratis voor Proudies Abonnees

😀 Stadswandeling Utrecht: een culturele wandeling
Klik hier voor meer informatie
20% korting voor Proudies Abonnees

Komende weken wordt de activiteiten kalender aangevuld met nieuwe evenementen. Blijf deze dus in de gaten houden!

Wijsheid voor jouw week
Wijsheid voor de week

"De toekomst behoort aan degenen die geloven in de schoonheid van hun dromen." – Eleanor Roosevelt

Eleanor Roosevelt was een prominente Amerikaanse diplomaat, activist en voormalig First Lady van de Verenigde Staten. Ze was een krachtige pleitbezorger voor mensenrechten, vrouwenrechten en sociale rechtvaardigheid. Haar werk heeft wereldwijd talloze mensen geïnspireerd om te vechten voor gelijkheid en waardigheid.

Elke week delen we inspirerende citaten en gedachten die je aan het denken zetten en je week een positieve draai kunnen geven. Heb jij een inspirerende quote of gedachtegang voor deze week? Stuur hem in naar [email protected] en wie weet zie je jouw inzending terug in onze nieuwsbrief!

RAADSEL VAN DE WEEK
Rara wie ben ik?

Ontcijfer de aanwijzingen om te onthullen wie deze iconische figuur is:

  • Ik ben een medicus en revolutionair, geboren in 1928 in een land dat bekend staat om zijn tango en gaucho's.

  • Als jonge arts reisde ik door Latijns-Amerika en werd ik diep geraakt door de armoede en onrechtvaardigheid die ik overal zag, wat mijn politieke bewustzijn en engagement vormde.

  • Ik sloot me aan bij een groep revolutionairen geleid door een advocaat die in ballingschap leefde, en samen streden we om een eilandland te bevrijden van een dictatoriaal regime in 1959.

  • Ik nam verschillende rollen aan in de nieuwe regering, waaronder die van bankier en diplomaat, maar mijn hart bleef bij de gewapende strijd voor bevrijding en sociale rechtvaardigheid.

  • Mijn pogingen om revolutionaire bewegingen te ondersteunen in andere landen werden me uiteindelijk fataal, en ik stierf in 1967 in de bergen van een Zuid-Amerikaans land.

Rara, wie ben ik?

Klik hier om het antwoord van vorige ‘Proudies Trivia’ te bekijken.

MEER VAN PROUDIES

🙌 Lees al onze artikelen

  • Lees hier al onze andere artikelen

📅 Bekijk onze selectie van culturele activiteiten

  • Bekijk hier onze agenda

🤩 Word lid van Proudies

  • Klik hier voor meer informatie

🚀 Bekijk onze andere cursussen 

 💼 Onze nieuwe vacatures

🎧 Luister naar onze podcasts

Reply

or to participate.